Revitalis: Depressie is een complex van psychische en lichamelijke klachten. Lage stemming level of verdriet is vaak de meest prominente symptoom. De gemeenschappelijke eigenschap van deze symptomen is een verminderd activiteitsniveau in delen van de hersenen.

 

De symptomen van depressie

Depressie kan geven een of meer van de volgende symptomen:

-Low Stemmingsniveau of verdriet.

-Gebrek Van vreugde of interesse in de activiteiten die voor vrolijk waren.

-Pessimisme.

-Feel Van schuld van iets zonder enige substantiële reden om zo te voelen.

-Inferiority Gedachten.

-Prikkelbaarheid.

-Slowness In het denkproces.

-Slowness Bij de interpretatie van zintuiglijke prikkels.

-Slowness Van de spijsvertering of andere interne fysische processen, en de symptomen veroorzaakt door deze traagheid, bijvoorbeeld opgeblazen buik, obstipatie of moeilijkheden bij het plassen.

De trage lichamelijke reacties.

 

Depressie kan een milde ziekte die alleen veroorzaakt enige ergernis in het dagelijks leven zijn, maar kan ook zeer ernstig en een persoon volledig arbeidsongeschikt en niet in staat om deel te nemen aan het sociale leven. Door indrukken van bepaalde ernst, is er ook een groter risico op zelfmoord.

 

Depressie kan zich voordoen in alle leeftijdsklassen. In tieners gebrek aan belangstelling voor school werken, kan terugtrekken uit het sociale leven en moeilijk stemming zijn tekenen van depressie.

 

De fysiologische veranderingen die het symptomen veroorzaken

 

Bij depressie is er een verminderde hoeveelheid neurotransmitters in delen van het centrale zenuwstelsel, vooral deficiëntie van serotonine, maar ook tot op zekere hoogte van noradrenaline, acetylcholine, dopamine of gamma-amino-boterzuur (GABA), of zenuwcellen niet adequaat te reageren door stimulatie van de neurotransmitters. Een neurotransmitter is een signaalstof die de zenuw signaal via de verbindingen tussen twee zenuwcellen.

 

Serotonine en noradrenaline veroorzaken zenuwcellen impulsen meesturen met andere zenuwcellen, en dus de activiteit in de hersenen te verhogen. Een tekort aan deze stoffen veroorzaakt traagheid in delen van de hersenen, en dat veroorzaakt weer de depressieve symptomen.

 

De rol van GABA is het tegenovergestelde, namelijk te vertragen sommige zenuwimpulsen, vooral die veroorzaakt angst en paniek reactie. Gebrek aan GABA veroorzaakt hogere angst en paniek reactie gemakkelijker. Toch ontbreken van deze zender lijkt ook depressieve symptomen. Dit komt omdat een te hoge activiteit in sommige hersenen processen kunnen vertragen andere processen.

 

Er zijn vele oorzaken en subtypen van depressie met verschillende fysiologische mechanismen die betrokken zijn.

 

Vormen van depressie

 

Depressie wordt vaak verdeeld in subtypes volgens tentoongesteld symptomen.

 

  1. Mono-polar depressie en dysthyme stoornis

Door mono-polaire depressie zijn er pure depressieve symptomen. Milde gevallen van mono-polaire stoornis die geen invloed van een persoon vermogen om te werken en om aan sociale activiteiten worden vaak dysthyme stoornis.

 

  1. Bipolaire stoornis (manisch-depressieve ziekte) en cyclothymische stoornis

In deze toestand zijn er perioden met symptomen van depressie – de depressieve fase, afgewisseld met perioden van verhoogde stemming level met een verhoogde mentale en fysieke activiteit – de manische fase. In de manische fase, de getroffen persoon slaapt ook slecht en heeft moeilijkheden met de concentratie. Een milde vorm van de ziekte wordt cyclothymische stoornis.

 

  1. manische stoornis

Deze aandoening wordt gekenmerkt door een abnormaal verhoogde stemming, door onrealistisch optimisme, door gebrek aan slaap en hyperactief gedrag. Veel psychiaters vinden dat deze stoornis is gewoon dezelfde ziekte als bipolaire aandoening waarbij de depressieve gezicht nog niet heeft plaatsgevonden.

 

  1. Depressie met voornamelijk lichamelijke klachten

Soms zijn de fysieke symptomen van depressie zijn alleen of dominant, zoals bijvoorbeeld: spijsverteringsproblemen, constipatie, problemen met plassen, trage reactie op prikkels of langzame lichamelijke reacties zintuiglijke.

 

Oorzaken van depressie

 

Twee of meer factoren kunnen een effect tegelijk moeten leiden tot depressie. Depressie kan een onafhankelijke ziekte of een deel van andere ziekte. Depressie is ook verdeeld in verschillende subtypes volgens veroorzaken.

 

  1. Reactieve depressie

Deze ziekte is gewoon een gevolg van psychologische stress, lichamelijke of geestelijke strijd uitlekken zonder voldoende rust of slaap over een lange periode. De persen zullen gewoon slijten het zenuwstelsel of afbrekende het organisme van voedingsstoffen die nodig zijn voor het zenuwstelsel goed te laten werken.

 

  1. Endogene depressie

Wanneer er geen enkele periode van stress, overbelasting of gebrek aan rust die de aandoening kan verklaren is, wordt de aandoening vaak genoemd endogene depressie. Inheritance is gedacht aan een deel van de oorzaak.

 

  1. Depressie door lichamelijke ziekte

Depressie of depressieve symptomen kan een symptoom zijn van lichamelijke ziekte. Dit is misschien wel de meest voorkomende oorzaak van depressie.

Ziekten vaak geassocieerd met depressie hartziekte, ziekte van Parkinson, beroerte, hypertensie of syndroom van Cushing.

 

Mononucleosis of griep kan een depressie die blijft nadat de infectie is verdwenen activeren.

Bij gebrek aan schildklierhormonen, hypothyreoïdie, wordt de stofwisseling in het hele lichaam vertraagd, waaronder de productie van neurotransmitters in de hersenen. Daarom depressie is een belangrijk symptoom van hypothyreoïdie.

 

 

  1. Depressieve symptomen als gevolg van ongezonde levensstijl

Een algemene ongezonde levensstijl met te weinig lichaamsbeweging, te veel van genotmiddelen zoals alcohol, koffie of thee, ook minder belangrijke voedingsstof en te veel suiker en vet kan depressieve symptomen, evenals fysieke problemen.

 

  1. Postnatale depressie

Vrouwen hebben vaak een periode van depressie na de zwangerschap en de ligplaats voor de baby Zwangerschap en ligplaats is fysiek en mentaal uitputtend, en kan het lichaam uitlekken voedingsstof. Dit kan weer depressieve symptomen

 

  1. Seasonal Affective Disorder

Depressie kan optreden in koude en donkere periodes van het jaar en verdwijnen in een warme en licht periodes. Licht stimuleert de hersenactiviteit, en het gebrek aan licht is een oorzakelijke factor.

 

Behandeling van depressie

 

Ernstige of langdurige depressie wordt vaak behandeld met anti-depressieve medicatie. Geneesmiddelen tegen depressie algemeen verhoging van het niveau van neurotransmitters, zoals serotonine in het centrale zenuwstelsel, of zij bootsen de neurotransmitters.

 

De medicijnen tegenwoordig meest gebruikte verhogen de serotonine concentratie verminderen van de verwijdering van serotonine uit de ruimte rond zenuwcellen. Voorbeelden van dit soort medicatie zijn: Fluoxetine (Prozac), fluvoxamine (Luvox), paroxetine (Seroxat), escitalopram (Lexapro, Celexa), sentraline (zoloft).

 

Door een bipolaire stoornis in de manische gezicht, zijn zware kalmerende middelen (neuroleptica) wordt gebruikt om de manische symptomen te stoppen. Door een bipolaire stoornis, zijn lithiumzouten soms gebruikt om de toestand te stabiliseren, en te voorkomen dat de nieuwe uitbraak van depressieve of manische gezichten.

 

Psychotherapie wordt soms gebruikt door depressie, gewoonlijk in combinatie met medicatie.

 

Soms is een ernstige depressie wordt behandeld door het aanbrengen van een elektrische schok door het hoofd, elektroconvulsietherapie. De schok veroorzaakt epileptische uitbarsting van zenuwsignalen door de hersenen en dit geeft krampen in het lichaam. De krampen worden verlicht of gestopt door toepassing van verdoving voor de elektroshock. Deze vorm van behandeling is controversieel, aangezien geheugenverlies kan veroorzaken en wordt verdacht van het veroorzaken hersenschade. De mogelijkheid van schade aan de hersenen wordt echter ontkend door de meeste psychiaters.

 

Door seizoensgebonden depressie, lichttherapie misschien nuttig.

 

Aanpassing van de levensstijl moet altijd rekening worden gehouden met een depressie of depressieve symptomen. Lifestyle maatregelen kan soms genoeg zijn om depressieve symptomen te genezen zijn voordat een ernstige depressie te ontwikkelen. Lifestyle aanpassingen kunnen zijn:

 

– Om te vertragen een stressvolle leven met te veel werk of activiteiten.

– Voldoende rust en slaap.

– Een goede voeding met voldoende van noodzakelijke voedingsstoffen.

– Sommige lichaamsbeweging.

– Meditatie.

– Supplement van vitaminen, mineralen, antioxidanten, lecithine, aminozuren en essentiële vetzuren.

– Stimulerende middelen zoals koffie of thee kan helpen tegen depressieve gevoelens in matige hoeveelheid. Echter, als je een zware gebruiker van deze stimulerende middelen, moet je bezuinigen op uw verbruik.

 

Er bestaan voedingsproducten in de markt te helpen tegen depressieve symptomen. Deze bevatten ingrediënten die de hersenen gebruiken als bouwstenen voor neurotransmitters, zoals aminozuren en lecithine. Ze bevatten vaak ook vitaminen en mineralen die de hersenen gebruiken als instrumenten om neurotransmitters te produceren, vooral vitamine B6.

 

Supplementen kunnen verder bevatten kruidenextracten die een hogere hersenactiviteit net als anti-depressieve medicijnen leiden, maar mogelijk minder bijwerkingen hebben.

 

Meer details over dit, ga je naar Revitalis. Revitalis conditie van innovatieve geneesmiddelen en duurzame gezondheidszorg. Het behandelt mensen met diverse klachten. Hiervoor niet alleen de kliniek gebruikt supplementen, maar ook infusie therapieën met vitaminen, mineralen en natuurlijke stoffen. Tim werkt als orthomoleculair therapeut bij zijn kliniek Revitalis Waalre in de buurt van Eindhoven.

 

De kliniek specialisaties zijn: hartfalen, auto-immuunziekten, ziekte Colitis en Crohn (chronische) vermoeidheid, neurologische aandoeningen, burn-out / stress-symptomen, depressie, ADHD, neuropathie, pijn, immuuntherapie, bio-identieke hormoontherapie en anti-aging. Revitalis heeft internationale samenwerkingsverbanden met artsen, artsen en professoren. Dit gedeelde kennis die patiënten en kan worden behandeld als mogelijk te optimaliseren.

For more details please visit: http://revitalis.nl/over-ons/missie/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s